Защо да изберете платен курс по програмиране, вместо безплатен такъв?

Колко пъти на ден виждате реклами за безплатни курсове по програмиране? А замисляли ли сте се какво стои зад тях и защо е по-добре да заплатите за курс, вместо да посетите безплатен такъв. Решихме да дадем една по-различна гледна точка, в която да представим на вас – нашите читатели – фактите, а да оставим избора във вашите ръце.

Платен курс по програмиране

Какви са предимствата на платените ИТ курсове и защо си заслужава да инвестираме в кариерата си?

Както образованието, така и кариерното развитие са инвестиции, които многократно възвръщат стойността си през годините. А както гласи една народна поговорка – човек не спира да учи никога през живота си. Независимо дали вие сте на 25г. или 35г. и искате да започнете работа в ИТ сферата, най-ценният ресурс, който имате, е времето ви. И е добре да използвате пълноценно своето време, за да придобиете необходимите качества, които бързо ще ви изстрелят към мечтаната кариера. Защо обаче да изберете да инвестирате не само време, а и пари във вашия ИТ курс?

  • – качество на обучението – академиите, които организират платени курсове, уважават вашата инвестиция и се стараят максимално много да я възвърнат под формата на знания и практика. Погледнато от друга страна, самите курсисти са много по-ангажирани персонално, когато знаят, че са вложили и финансов ресурс.
  • – подбор на качествени преподаватели – за нас от Soft Academy, от първостепенно значение е да осигурим на курсистите си преподаватели с богат практически опит във водещи ИТ компании. Вашият преподавател и начинът, по който ви обучава е гаранция за бъдещия ви успех.
  • – постоянно актуализиране на програмата на курсовете – ние отделяме голяма част от времето си, за да актуализираме и подобряваме постоянни програмите на курсовете. ИТ сферата е една от най-динамичните и ако една технология се използва интензивно сега, то след година тя най-вероятно вече ще е изместена. Именно затова и ние инвестираме ресурс в преподаване само на практически приложими технологии, които са и използвани в практиката на ИТ компаниите.
  • – индивидуално внимание – представете си, че сте част от курс по програмиране, QA, дизайн или др. в група от 200 човека. И едно занятие е с времетраене от 3 часа – 180 минути. Погледнато най-общо на вас се падат точно 54 секунди индивидуално внимание. Колко въпроса бихте могли да зададете за 54 секунди? За нас на първо място е индивидуалното внимание и отношение към всеки курсист. Защото само по този начин, вие ще се справите по-лесно с трудностите и предизвикателствата.
  • – лично отношение и много след завършване на курса – нашите курсисти знаят, че екипът ни е винаги насреща дори и след завършването на конкретния курс. Ние ще се радваме да ви помогнем в трудни моменти като кандидатстване за конкретна позиция, изготвяне на вашето CV, изтъкване на силните ви  ИТ страни.
  • – гаранция за успех – екипът ни гарантира, че ако вие вложите усилия по време на курса си, ще успеете да се реализирате професионално. Доказателство за това са примерите на нашите успешни курсисти.

 

Какво повече ще получите от един платен курс?

Замисляли ли сте се, защо едно безплатно приложение за вашия телефон има много по-малко функции от платената му версия? Записвайки се на платен ИТ курс на първо място вие получавате качество. А също така индивидуално внимание и фокус върху личните ви въпроси, нужди и проблеми. Тясна връзка с преподавател, който е не само ваш ментор, но и приятел. Възможност да се обърне внимание на слабите ви страни и да се работи в тази насока. А не на последно място и много по-задълбочени знания и умения.

курс по програмиране

Защо да се запишете на платен курс по програмиране, QA, уеб дизайн и др.?

Защото образованието и професионалните качества и умения са инвестиция, която е ваше конкурентно предимство. Да, един тримесечен курс няма да направи от вас senior специалист, но ще ви даде най-основните познания, които са абсолютен минимум за да може някоя IT фирма да ви гласува доверие. От там нататък, в една реална работна среда вие ще се развивате в пъти по-бързо от колкото на който и да е курс. А нашата цел е именно тази. Да ви помогнем да влезете в реална работна среда.