Web-design и Front-end development – как приключи курса

Web-design and Front-end final

В последните часове на уикенда, докато някои си почиваха или просто сърфираха в необятното уеб пространство, други разучаваха нови технологии, а ние присъствахме на финалното занятие от курса по Web-design и Front-end development в София. В продължение на малко повече от два часа, ние се почувствахме вдъхновени от финалните курсови проекти на нашите курсисти. Под зоркото око на нашият преподавател Красимир Стаменов, провел успешно курса и мотивирал участниците да се гмурнат смело в уеб пространството, курсистите представиха наученото през последните 3 месеца.

Решихме да споделим емоцията ни с надеждата да вдъхновим и вас по пътя на разработката и стилизирането на интерактивен, добре изглеждащ и оптимизиран уеб сайт!

Какви проекти представиха нашите курсисти?

Многообразие от идеи и съвременни технологии, интегрирани в добре изглеждащи, модерни и креативни уеб сайтове. Темата на всеки сайт беше вдъхновена от личните предпочитания на курсистите ни, което беше допълнителна мотивация за тях да вложат придобитите умения по най-добрия начин. Едни от най-интересните проекти бяха сайтове на следните тематики: спортен клуб, туризъм, забележителности в България, мотори, авто тунинг, грижа към животните, кино и други.

 

Web-design and Front-end final

Какви технологии бяха използвани?

Докато някои от курсистите избраха да използват Bootstrap, други заложиха изцяло на собственo написан HTML и CSS, показвайки и завидни уменията по JavaScript. Функционалността на повечето сайтове включваше и популярни jQuery плъгини. Забележителните дизайни бяха реализирани благодарение на най-новите уеб технологии. Част от курсистите показаха и добри умения по Photoshop, ученето на който се оказа един от най-интересните моменти в курса. Нашия преподавател Красимир Стаменов беше провокирал интереса на курсистите ни, поради което видяхме любопитни изработки на лога и custom изображения.

Голяма част от уеб сайтовете използваха така популярни напоследък parallax scrolling за създаване на максимално въздействие и отличен User Experience на потребителите. Разбира се, курсистите ни не пропуснаха да се погрижат и за responsive дизайна на сайтовете си, за да може те да изглеждат по най-добрия начин и на мобилни телефони. Toва беше и едно от изискванията на преподавателя с цел по-високо качество на проектите.

Не на последно място курсистите наблегнаха и на интегриране на различни уеб сървиси в сайтовете, както и на SEO оптимизацията.

 

Kaкво споделиха курсистите ни след завършване на курса?

За нас обратната връзка е изключително важна, защото тя ни помага да бъдем по-добри и да провеждаме все по-успешни курсове. Много от нашите курсисти споделиха, че наученото по време на курса за разработката и стилизирането на интерактивен, добре изглеждащ и оптимизиран уеб сайт ще бъде изключително полезно в настоящата им карира. Друга част от курсистите ни пък са готови да се впуснат в ново приключение и търсене на своята първа работа в ИТ сферата. В края на занятието, нашият колега Красимир Стаменов беше обект на адмирации и аплодисменти, което потвърди задоволството на курсистите от 3-месечното обучение!

 

Web-design and Front-end final

Поздравяваме всички наши завършили курсисти с техния успех и им желаем много успехи и много реализирани проекти в онлайн пространството. Вярваме, че техните успехи ще вдъхновят и вас.

 

Ако и вие искате да изживеете приключението на курса по Web-design и Front-end development, можете да научите повече за него тук. 

 

Свържете се с нас, за да разберете кога започва следващият курс  Web-design и Front-end development за начинаещи!