Success Story: Атанас Начев и курса PHP и MySQL в Пловдив

В поредицата поредица от интервюта, представящи нашите успешни курсисти, днес разговаряме с Атанас Начев. Надяваме се неговата история да ви вдъхнови и мотивира! Той разказва какво го е накарало да се запише на курс и защо именно това е дало тласък на кариерата му.

Днес представяме: Атанас Начев

Курс: Уеб сайтове с PHP и MySQL

Успешно реализирал се като:  Junior Developer

Град: Пловдив

 

Защо решихте да се запишете в IT курс? В кой курс на Soft Academy взехте участие?

IT  секторът започна да се развива с доста бързи темпове, предоставяйки възможност за досег с много иновации и опознаване на нови технологии. Курсът на Soft Academy, в който взех участие беше “Уеб сайтове с PHP и MySQL” в град Пловдив.

 

С какво ви привлече работата в IT сферата и защо искате да се развивате в нея?

Нещата, които ме привлякоха в IT сферата са многобройни. Първо трябва да имаш желание да се развиваш, да учиш нови неща, да умееш да вземаш решения. Заетите са с най-високо месечно възнаграждение за страната ни и най-вече млади хора под 35 години. Смятам, че всеки, който иска да се реализира професионално в тази сфера има предпоставките да го направи. Просто трябва повече системна работа, усилия, време и упоритост.

 

Как бихте оценили практическата насоченост на курса и преподавателите?

Оценката ми за практическата насоченост на курса е отлична, поради факта, че започнах да прилагам наученото още на интервюто ми за работа. Преподавателите са професионалисти в областта си, благодарение на практическите задачи в курса успяхме лесно да усвоим материала.

 

Как курсът, в който взехте участие, даде тласък на кариерното ви развитие?

Кариерата ми в IT сектора до голяма степен е благодарение на курса, който изкарах в Soft Academy. Курсът много ми помогна да се ориентирам в посоката, в която искам да развивам.

 

Атанас Начев

Защо избрахте именно нас, пред останалите академии?

Честно казано, мой близък приятел, добре реализиран в областта, ми препоръча Soft Academy. Освен това курсовете се провеждаха на удобна локация – в бизнес център Рилон.

 

Защо бихте препоръчали курсовете на Soft Academy  на ваши приятели и познати?

Бих препоръчал курса на Soft Academy на мои приятели и познати заради индивидуалният подход и доброто отношение на преподавателите към курсистите. Освен това колективните занимания бяха добра тренировка за сегашната ми работа в екип.

 

Вдъхновете с послание нашите курсисти, които искат да направят стъпка напред в кариерното си развитие?

Любимите фрази на не един или двама директори на софтуерни компании е „Хората са ни скъпи” и това съвсем не е преувеличено. Отношението към служителите и работната среда в IT сектора са на изключително високо ниво.