Защо да започнете с Java програмиране

Искате да станете developer, но не знаете от къде да започнете? Кой език за програмиране би отворил най-много възможности за вас? Програмиране с Java за начинаещи – една от най-добрите възможности, които можете да изберете!

На първо място е добре да уточним, че не бива да бъркаме Java и JavaScript, тъй като това са два съвсем различни езика за програмиране. Любопитен факт е, че 90% от Fortune 500 компаниите използват десктоп приложения и back-end системи разработени с Java. Java e мулти-платформен език с множество приложения, което го прави изключително популярен и търсен от множество ИТ компании. За вас събрахме няколко причини, които ще ви убедят да започнете именно с Java програмиране.

 

java програмиране

Относително лесен за използванe, което го прави бърз старт за начинаещи

Java програмирането е относително лесно за начинаещи. При неговата употреба е предвидено, че потребителят няма голям опит и все още не е толкова внимателен и аналитичен. Това означава, че след относително кратък период на задълбочено обучение, вие ще можете да създавате приятни приложения и малки програми.

Java  е език от високо ниво, но логиката зад него е подходяща за начинаещи, което го прави лесен за употреба. Практиката на Soft Academy показва, че след 3 месечен курс, повечето курсисти успяват самостоятелно да работят и да завършат свой личен проект.

 

Java общност

В света на програмирането, така нареченото community или общност е изключитело важно. Тъй като Java е език с оргомна популярност, използван от хиляди хора, Java community-то е доста развито. Съшествуват множество групи и форуми, където можете да намерите решения на заплетени казуси и съвети по отношение на разрешаване на конкретен проблем, готови парчета код и др. Java e вторият най-тагван език в GitHub.

 

Огромен набор от иснтрументи

Java е обектно-ориентиран език с изключително богато API и невероятна open source екосистема. Съществува огромно разнообразие от инструменти и библиотеки за почти всичко, което ще ви е необходимо.

 

Възможности за кариерно развитие

Кратко проучване в най-популярния сайт за обяви за работа в България показва, че към Февруари 2017г. има над 600 обявени работни позиции за работа за Java Developer. Популярността и надеждността на езика отваря все повече и повече работни места както в български компании, така и в международни компании с офиси в България.

 

Доказал се език

Java е доказал се език и се използва от едни от най-популярните приложения и софтуери. Всички Android приложения използват Java, мобилните телефони, сървърни приложения, както и голяма част от финансовия софтуер, навигации за коли и др.

 

Ако сме ви заинтригували, ще се радваме да станете част от безплатния семинар Java програмиране за начинаещи който ще проведем на 14.12.2019г. (събота) от 17:30 в София.

На събитието ще ви разкажем в какво се състои работата на програмиста и какви са стъпките, които трябва да следвате, за да стартирате работа като такъв.

Ще получите и подробна информация за предстоящия ни двумесечен курс по Програмиране с Java, който ще стартира на 14.01.2020г. в София. Курсът е предназначен за начинаещи и цели да ви подготви за работа като младши back-end разработчик. Не е необходим предишен опит или техническо образование.


Soft Academy – Дай старт на своята IT кариера.