Максим Диловски – програмиране с Java и курс Бази данни

Максим Диловски е курсист, с който изключително много се гордеем. Той е един от успешно завършилите курса програмиране с Java  и успешно допълнил го с курс Бази данни. По настоящем работи като developer в ScaleFocus и доказва, че ако човек има цел и мечти и е достатъчно упорит, той може да ги постигне с лекота. На него толкова му харесва в Soft Academy, че веднага записва и втори курс 🙂

програмиране-java-maksim dilovski

Защо решихте да се запишете в IT курс? В кой курс на Soft Academy взехте участие?

Реших да се запиша в IT курс главно заради кариерно преориентиране, което исках да направя. Програмирането винаги ми е допадало като концепция и реших да видя дали ще успея да настроя ума си да работи логически. В Soft Academy изкарах два курса – Програмиране с JAVA и Бази Данни.

 

С какво ви привлече работата в IT сферата и защо искате да се развивате в нея?

Работата в този сектор винаги е била динамична. Това е среда, в която винаги има място за развитие. Самата идея за постоянно усъвършенстване ме грабна. Не мога да пренебрегна и фактът, че си заобиколен в 95% от случаите с млади, амбициозни и интелигентни хора. А за капак на всичко мога да практикувам професия, която е добре платена, което е много трудно в днешна България.

 

Как бихте оценили практическата насоченост на курса в Soft Academy и преподавателите?

Още от самото начало стана ясно какво човек може да извлече от този курс, което беше много важно. Не е добре за обучаващия се да посещава занятие, при което целите не са ясно обосновани.

Програмата беше изчерпателна. Нито за веднъж не усетих някаква нотка на претрупванe на материала, въпреки обема си, което е много добре за този вид курс. Преподавателите и по двата курса, които посетих бяха истински професионалисти с опит не само в областта си, но и в други интересни области, като цяло. Те са живото доказателство, затова че за да бъдеш преподавател, не е задължително да си педагог. Трябва да имаш желание да предадеш на някой, това, което ти си научил и именно това е жокерът към успеха.

 

Как курсът, в който взехте участие, даде тласък на кариерното ви развитие?

Обучението беше чудесен старт за кариерата ми в IT сектора. То ми даде базови и съществени познания не само по езика за програмиране, чрез който кандидатсвах, но и за програмирането, като цяло. Този курс е идеален за намиране на стаж в добра компания, при която възможностите за развитие са неограничени.

 

Защо избрахте именно нас, пред останалите академии?

Академията ми беше препоръчена от приятел, който също като мен успя да завърши същия курс и да си намери чудесна работа. След това проучих и отзивите за академията в Интернет, в които срещнах много положителни коментари и така се стигна до там, че се записах на Ваш курс. Толкова ми хареса, че и втори записах. (хахаха)

 

Защо бихте препоръчали курсовете на Soft Academy на ваши приятели и познати?

Soft Academy помага на хората да се ориентират в света на програмирането. Това да черпиш знания от професионалисти, които работят в компании не само на българския, но и на международния пазар, е изключително полезно.По принцип всичко е описано в книгите, но когато получиш реален пример от човек, с реален опит, знанието, което придобиваш е на съвсем различно ниво. С удоволствие препоръчвам и ще го правя в бъдеще, защото академията ми даде изключителен тласък в кариерния ми старт в тази сфера.

 

Вдъхновете с послание нашите курсисти, които искат да направят стъпка напред в кариерното си развитие?

Никога не казвайте:“Tова не е за мен“. Няма такова нещо. Всичко е в главата Ви. Ако си мислите, че не можете защо има толкова много хора, които вече го направиха. С какво, те са по – различни от Вас. Работете здравата и после ще берете плодовете на труда си. Нищо не се дава просто ей така, всичко се печели с труд. Дерзайте!