120 минути – достатъчни, за да направите първа стъпка към ИТ кариера

При огромен интерес премина второто събитие от поредицата „Започни ИТ кариера през 2017 – първи стъпки в програмирането“, организирано от Soft Academy. Над 200 души изявиха желание да се включат в онлайн формата за записване и Facebook събитието. За съжаление капацитетът на залата ни позволи да посрещнем само 45 човека, но пък на всички проявили интерес, обещаваме да продължим серията от събития. Нашата цел е в рамките на 120 минути да ви покажем какви са направленията в ИТ сферата, в които можете да се развивате. Да ви помогнем да направите вашия информиран избор и да промените живота си, работейки в най-бързо развиващия се бранш.

Екипът ни благодари на всички, които се включиха на живо в събитието и на над 3000-те човека, които ни гледаха на живо във Facebook. Запис от семинара можете да видите и тук:

Как премина безплатният семинар „Започни ИТ кариера през 2017 – първи стъпки в програмирането“?

Събитието беше открито от нашия Маркетинг мениджър Ивета Петрова и отворена дискусия към всички присъстващи с въпроса „Защо искате да работите в ИТ сферата“. Този път, бяхме приятно изненадани от отговорите, а именно – ИТ сферата дава най-много перспективи на развитие и работата в нея е интересна и развива твоето въображение. Все повече млади хора предпочитат работата в ИТ бранша заради множеството възможности, креативната среда и постоянното развитие.

Започни ИТ кариера

Велико Великов, главен мениджър на Soft Academy и основен лектор на събитието поговори за различните езици за програмиране. Той изясни на нашите гости каква е разликата между front-end и back-end програмиране. Как да изградите сайт с HTML и да го облечете във функционалност и възможности с CSS. Поговорихме за видовете бази данни и как да ги използваме. Специално внимание обърнахме на един от най-функционалните и търсени в момента езици Java. Велико разказа защо програмиране с Java открива множество кариерни възможности и каква е разликата между Java програмиране и програмиране с Java Script.

Изяснихме и каква е ролята на Софтуерното тестване (QA) при разработката на софтуерен продукт и защо то е толкова важно. Курсът по софтуерно тестване е един от най-търсените и посещавани в Soft Academy. Toй гарантира бърз старт на вашата кариера и широк спектър от възможности за развитие. Следващата логична стъпка след завършването му е обогатяване на знанията в сферата на Автоматизираното софтуерно тестване.

Техническата част на събитието завърши с разговор по темата User experience design и как да намерите реализация като дизайнер на потребителско изживяване в ИТ сферата.

 

 Погледът на HR-a

Частта на събитието, която провокира отворена дискусия, беше срещата с Ива Иванова – HR от Playtech България. Ива разказа на нашите гости как да представят себе си най-добре кандидатствайки за работа. Изяснихме какви са важните точки, на които д наблегнем при изготвяне на CV, както и как да се представим успешно на интервю. Специално внимание обърнахме на темата как да презентираме себе си максимално добре, в случай, че все още сме начинаещи и нямаме голям опит в ИТ сферата.

 

 Отворена дискусия

Семинарът завърши с отворена дискусия, в която се включи и един от основателите на Soft Acdemy – Станислав Георгиев. В рамките на около 20 минути той беше засипан с въпроси от нашите гости. С цел да сме максимално полезни на участниците, екипът ни се постара да отговори максимално подробно на всяко запитване и да провокира още по-интензивна дискусия.

Започни ИТ кариера

 Време за награди

За финал зарадвахме присъстващите и с 6 награди – 3 предметни и 3 отстъпки от 10% за предстоящите курсове на Soft Academy:

Програмиране с Java – oт 07.03

Софтуерно тестване – от 27.02

Очаквайте и нашите следващи безплатни и отворени събития съвсем скоро!