ЗА КУРСАПРОГРАМАПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИЦЕНИВЪПРОСИОТЗИВИСНИМКИ
Цели на курса

Курсът представя основите на web design-а и основните етапи при разработката и стилизирането на интерактивен, добре изглеждащ и оптимизиран уеб сайт: създаване на потребителски дизайн, използвайки Photoshop, подреждане на елементите във front-end частта с HTML и CSS, оптимизиране на сайта (SEO) и качване в уеб пространството.

В обучението ще се изучават задълбочено HTML 5, CSS 3, JavaScript и Photoshop, като ще се обърне внимание и на създаването на интуитивен и добър дизайн. Ще се представят и jQuery, Ajax, както и други съвременни средства за разработка на website-ове. Ще бъде обърнато специално внимание на SEO (Search engine optimization), за да може вече готов сайт да бъде добре позициониран в Google и други търсачки, както и на направата на responsive design за визуализацията на сайта на мобилни устройства.

По време на курса ще се разработват курсови проекти, където ще се приложат получените знания.

За кого е предназначен?

Курсът е подходящ за хора, които нямат сериозен или никакъв опит с web design и front-end development, но желаят да поставят основи за по-нататъшно професионално развитие в тази област. Предишен опит с програмиране и разработката на уеб сайтове би бил предимство, но не е задължителен.

Продължителност на курса

Продължителността на курса е 3 месеца, (материалът ще бъде вместен в 25 занятия, общо 75 астрономически часа).
Всяка седмица са предвидени занятия в общо 6 астрономически часа (2 занятия от по 3 часа).
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.
По време на курса ще бъде разработван проект, така че курсистите ще могат да видят реалното приложение на всичко научено.

Получаване на сертификат

Всеки участник ще получи сертификат при успешно завършване.


Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Програма на курса

1. Course introduction, general concepts and HTML basics
2. HTML tags and attributes
3. Advanced HTML and best practices
4. More on HTML 5. Introduction to CSS
5. CSS Basics
6. CSS Positioning
7. CSS 3 – cross browser compatibility
8. Introduction to Photoshop
9. GUI design with Photoshop
10. Creating web site using prepared design
11. JavaScript basics
12. JavaScript variables, arrays, loops
13. JSON Format. JavaScript functions
14. Test
15. Introduction to jQuery
16. jQuery plugins and add-ons
17. Dynamic data loading with jQuery
18. Developing WEB Site – Part 1 – creating design using photoshop
19. Developing WEB Site – Part 2 – finishing the design
20. Developing WEB Site – Part 3 – preparing Markup & CSS
21. Developing WEB Site – Part 4 – adding jQuery
22. Developing WEB Site – Part 5 – using CSS media queries to create responsive design suitable for mobile devices
23. Developing WEB Site – Part 6 – what is SEO? How to optimize a site?
24. Developing WEB Site – Part 7 – What is FTP? Uploading the finished project to a server
25. Finalizing and presenting the projects developed during the course

Нова група ще стартира през месец октомври 2017г.
Ако желаете да ви уведомим когато определим датата за стартиране и дните на провеждане, моля попълнете заявката за записване (малко по-долу в страницата). След като определим конкретна дата ще получите email и ще ви уведомим със SMS за стартирането на новата група.

Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Ако възникне проблем, при изпращането на данните, молим да ни информирате за това с email на info@softacad.bg или на телефон 0877 731 365.

Цена на курса в град София

Цената на курса е 265 лв. на месец (795 лв. за цялото обучение). За удобство на клиентите, преди началото на курса се заплаща 2/3 от сумата (530 лв.), а в началото на третия месец от обучението и останалата част от 265 лв.

Безплатен ваучер на стойност 114 лв.

При записване на курс, всеки получава и безплатен хостинг на стойност 114 лева, предоставен от партньорите ни ICN.BG. Ваучерът дава право на 12 месеца безплатен хостинг от план „Икономичен“.

Ако имате каквито и да е въпроси, потърсете ни на телефон: 0877 731 365 или ни пишете на email info@softacad.bg за София или info-plovdiv@softacad.bg за Пловдив.

За всички въпроси, които не са описани тук, нашият екип е на ваше разположение на:
email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.


Начинаещ съм, без предишен опит. Подходящ ли съм за курса?

Да. Обучението е предвидено за начинаещи. Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обучението започва от най-основните и основополагащи неща, нужни за да се научите да програмирате.


Какво е нужно за да се справя с курса?

Всеки може да се справи с курса, стига да има нужното желание и да полага необходимите усилия. Нужно е отделяне на доста часове за упражнения, четене и писане на код. При едни хора материала се усвоява по-бързо, при други е нужно повече време и усилия, но определено постоянството и последователността в ученето могат да донесат успех на всеки. Много хора свързват програмирането със знания по математика, което е грешно. Това, което има значение е да можете да разсъждавате логически.


Може ли курсът да се съвместява с работа на пълен работен ден?

Да, обученията ни се провеждат вечер (около 18:30 или 19:00 часа) и са посещавани от доста хора, които работят през деня.


Ще ми бъде ли обърнато индивидуално внимание по време на обучението?

Да, това е стилът ни на работа. В обученията ни работим с малки групи от хора, точно за да може всеки да има достъп до преподавателя и при нужда да му бъде обърнато индивидуално внимание, да се обясни и уточни точно това, което е затрудняващо за него самия


Отдавна не съм студент, а и не съм завършил техническа специалност. Какви са шансовете ми да се развивам тепърва в IT сферата?

В IT сферата единственото, което е от значение са уменията и знанията ви. Има страшно много примери за хора с много успешна и дългогодишна кариера, които не са завършили технически специалности. Разбира се, предимство е, ако идвате от университет с подходяща специалност, но в никакъв случай това не е задължително. Същото важи и за възрастта. Преквалифицирали сме хора от 20 до 40 години, важно е до каква степен човек ще покаже желание да се учи и развива.


Ще започна ли работа в IT сферата след края на курса?

Вероятно е, но няма как да ви обещаем това. Имаме много случаи, при които наши курсисти са успявали да придобият нужните умения и да започнат работа благодарение на курса ни. Виждали сме и обратните случаи, при които наши курсисти не са полагали необходимите усилия и в крайна сметка са оставали твърде далеч от това да се занимават професионално. Всичко зависи от вас! Можем да ви гарантираме, че при добро усвояване на нещата от обучението ще имате реални шансове да си намерите работа в IT сферата.


Няма обявени дати (и дни на провеждане) за нова група. Кога обучението ще стартира отново?

Ако към момента нямаме обявена конкретна дата за нова група (и дни на провеждане на занятията) съвсем скоро ще я обявим. Проверете в раздела ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ, където понякога описваме месеца, в който е много вероятно да стартираме. Най-лесният начин да стоите информирани е като попълните заявката за записване (или уведомяване за нова група), натискайки бутона ЗАПИШИ СЕ. Ние ще ви уведомим по email и с SMS (препоръчително е да въведете телефон), когато сме наясно с датата на започване. По този начин ще имате достатъчно време за да вземете решение дали да се включите в курса. Друго, което препоръчваме е да следите страницата ни във facebook.


Кой ще е лектор в курса ми?

Ако сме обявили нова група, можете да прочетете информация за лектора в графата ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ. Ако все още нямаме обявена дата и съответно преподавател, можете да прочетете информация за другите ни лектори за този курс, или да посетите страницата ЛЕКТОРИ. Всичките ни преподаватели разполагат с дългогодишен опит в сферата на софтуерните технологии, като към момента продължават да прилагат професионално знанията си.


Ще ме свържете ли с фирми, където мога да започна стаж или работа след края на курса?

Имаме такава практика от която се възползват добре представилите се курсисти. Имаме доста контакти с IT компании в София и Пловдив, но все пак няма как да ви обещаем, че ще ви препоръчаме на компания, която в дадения момент ще има интересен за нови работни кадри като вас. Със сигурност, ще направим всичко възможно за да ви помогнем и да ви подкрепим в процеса на търсене на първа работа. За съвети и всякакъв вид помощ оставаме на ваше разположение за дълго време след като завършите курса. За допълнително удобство на курсистите ни работим с една от водещите агенции за подбор на IT професионалисти в България – Talent Hunter.


Трябва ли лаптопа, с който ще идвам на занятия да е мощен?

Не. За програмиране не е нужен мощен лаптоп. Всеки един съвременен лаптоп, без да е нужно да е скъп или мощен ще е напълно достатъчен.


След старта на курса ще ми се наложи да пропусна няколко занятия, това проблем ли ще е?

Не е желателно, но понякога се налага на всеки да пропусне някое занятие. Имаме система за електронно обучение Moodle, където се качват всички учебни материали, като презентации, упражнения, код от занятието и домашни. Препоръчително е след пропуснатото занятие всеки курсист да се запознае материала, а при нужда преподавателят в курса ще ви отдели нужното време за да уточните неясните неща и ще ви помогне да наваксате.


Трябва ли да владея английски език и ако да, на какво ниво?

Английският език е най-използваният в IT сферата и е нужен най-вече защото всичкият софтуер с който ще работите е на английски. Ако не разбирате абсолютно нищо на английски трудно ще се справите с курса. Като минимум за добри резултати е достатъчно да разбирате текст, написан на английски и да можете да се оправяте с операционната ви система на компютъра ви на английски език. Т.е. да разбирате технически текст, написан на английски. Не е нужно да говорите добре, или да имате добро произношение. Това са предимства, а и винаги можете да ги развиете като попаднете в подходяща среда.


Можете ли да ми предложите други курсове, с които да продължа развитието си след края на курса?

Да. Най-подходящите курсове за това са „Photoshop и принципи в дизайна“ и „Основи на user experience design“. За повече информация, разгледайте страниците на курсове, пишете ни на info@softacad.bg или ни потърсете на телефон 0877 731 365.


До кога мога да се запиша?

Окончателното записване става с внасяне на необходимата сума по банков път най-късно ден преди началото на курса. Имайте предвид обаче, че често местата в групата се запълват много преди старта, така че не е добра идея да оставяте заплащането за последния момент. Самото попълване на формата за записване не ви гарантира място в групата. Все пак, ако имате определени затруднения или специфична ситуация относно внасянето на таксата и окончателното записване, потърсете ни по телефон за да обсъдим този въпрос.


Имам въпроси. Как да получа допълнителна информация?

Нашият екип е на ваше разположение на email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.

Добави отзив
1
2
3
4
5
Прати
     
Откажи
Добави отзив
Средна оценка:  
 6 отзиви
от Мая ТодороваBlank Business Name
Web design и Front-end development курс

Нивото на квалификация, която придобих от курса Web design курса Front-end development определено надхвърли очакванията ми. Изключително съм впечатлена от преподавателския подход на Станислав Георгиев. Препоръчвам горещо на всеки, който се интересува сериозно от кариера в програмирането курсовете на SoftAcad, защото подготовката е много професионална и квалификацията, която полуваваш ти дава задълбочени познания и умения, за да стартираш успешно кариера в областта.

от АлександърBlank Business Name
Интересно и полезно

Курсът беше полезен. Придобих прилично начално ниво според приятели в бранша.
Лектора обяснява на български! доволен съм.

от Славина КобуроваBlank Business Name
Web design and Front-end development

Курсът беше много ползотворен. Успях да науча изключително много неща. Преподавателят успяваше да ни обясни така материала, че всички да го усвоим. Това е академията, където можеш да придобиеш достатъчно знания за старт на своята кариера.Бих записала отново курс при вас.
Благодаря ви!

от Мария НайденоваBlank Business Name
Успешен кариерен старт

СофтАкад ми позволи да работя добре платена работа, която харесвам. Попаднах на разбиращи хора, които ми дадоха не само знанията от курса, но и съвети как да си намеря по-лесно работа, обясниха ми с търпение дори тривиални неща, за които се чувтсвах несигурна. Всичко, което ми се казаха после се доказа на практика и ми помогна. Съмнявам се, че щях да се справя толкова бързо и толкова успешно без помощта, която получих дори и след завършване на курсовете, като не се очакваше да плащам за следващи курсове.

от АлексBlank Business Name
Курс по Front-End & Web Development

Много хубав курс научих много неща и се радвам че се бях записал!

от Адриана ПръхчароваBlank Business Name
🙂

Големи благодарности на Красимир Стаменов за много добре структорираното обучение. Обясняваше частите от курса много подробно и винаги отговаряше на възникнали въпроси. Винаги търсеше начин да опише нещата по възможно най-лесен за възприемане метод. Много спокоен и отзивчив учител.

Единствената ми критика към курса е, че в залата можеше да е малко по-топло.

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register