ЗА КУРСАПРОГРАМАПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИЦЕНИВЪПРОСИОТЗИВИСНИМКИ

Цели на курса

Целите на курса са представяне на основите на програмирането с може би най-търсения в момента език за програмиране – Java.

При добро усвояване на материала, се добива солидна основа за по-нататъшно развитие в сферата на програмирането и започване на работа като Junior Java Developer.

За кого е предназначен?

Курсът е подходящ за хора, които нямат опит с програмиране и желаят да се развиват професионално в тази сфера. Не се изискват никакви предишни знания, курсът започва с основополагащите неща, за да се научите да програмирате.

Обучението би било полезно и за хора с известен опит с програмиране, които искат да научат Java или да систематизират и затвърдят знанията си.

Продължителност на курса

Продължителността на курса е 2 месеца, като материалът ще бъде вместен в 66 астрономически часа – 19 лекции по 3.5 часа.

Всяка седмица са предвидени занятия в общо 8 астрономически часа (2 пъти по 4 часа).
Те ще са комбинация от лекции и упражнения, за да се постигне практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп. Софтуерът, който е необходим за обучението е безплатен и не е необходимо да бъде инсталиран преди началото на курса.

Получаване на сертификат

Всеки успешно завършил курса ще получи сертификат от Soft Academy, който е добре разпознаваем в IT компаниите в България.

Съдействие при започване на работа в IT сферата

Курсистите, които покажат добри резултати по време на курса и контролните ще получат съдействие от наша страна за започване на работа в IT сферата чрез фирми партньори на академията или професионални контакти на хора от екипа ни.

Други курсове, които ще повишат нивото ви

След успешно завършване на обучението можем да ви предложим и следните курсове, които биха повишили нивото ви: Бази данниПрограмиране с Java (Advanced ниво).

При въпроси или нужда от информация

потърси ни на email info@softacad.bg или на телефон 0877 731 365.


Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Учебна програма на курса

1. Представяне на курса и преподавателите. Примитивни типове данни. If-else statement
2. Цикли. While, for, do-while. Ключови думи break и continue
3. Масиви. Деклариране и инициализация. Обхождане и четене от конзолата. Двумерни масиви
4. Сортиране на масив. Практическо упражнение на едномерни и двумерни масиви
5. Низове. Въведение в ООП. Класове, обекти, методи
6. Референции, конструктори. Повече за използването на методи
7. Капсулиране на данни. Модификатори за достъп. Ключова дума final. Статични полета и методи
8. Практическо упражнение за използването на класове и методи.
9. Наследяване на класове. Използване на ключовата дума super
10. Интерфейси, абстрактни класове. Полиморфизъм
11. Практическо упражнение на всичко научено до момента
12. Изключения. Try-catch блок. Йерархия на изключенията
13. Обвити изключения, finally блок. Добри практики при използването на изключения
14. Контролно. Разглеждане на верните отговори и обобщение на наученото до момента.
15. Работа с потоци от данни и файлове. Сериализация
16. Структури от данни. Stack, Queue, List, Map, Set. Хеширане
17. Generics, Autoboxing и autounboxing
18. Преговор и упражнение. Често задавани въпроси по време на интервю
19. Как да си намерим работа. Подготовка за интервюта. Как да си подготвим добро CV. Полезни съвети в процеса на търсене на работа. Получаване на сертификати

При въпроси или нужда от информация, потърси ни на email info@softacad.bg или на телефон 0877 731 365.

Следващата група ще стартира на 10.01.2019г. в град София.

Дни на провеждане: вторник и четвъртък от 19:00 часа (по време на официални празници занятия не се провеждат).
Занятията ще се провеждат в учебната ни зала 2(виж залата).

Краен срок за записване: 09.01.2019г. (обикновено местата се запълват много преди тази дата).

Преподавател в предстоящата група:

veliko-velikov-java-lector

Делян Пеев

– 4+ години професионален опит с Java/Oracle и различни JS Frameworks (Angular, React)
– 4+ години професионален опит с PHP/MySQL/JavaScript.
– 6+ години опит в разработката на PHP/MySQL/JavaScript сайтове предимно в eCommerce средите (OpenCart, Magento).
– Понастоящем Full-stack софтуерен инженер в Paysafe (former Skrill, Moneybookers)
– ТУ София – специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“.

Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Ако възникне проблем, при изпращането на данните, молим да ни информирате за това с имейл на info@softacad.bg или на телефон 0877 731 365.

Цената на курса в град София е 700 лв. (с ДДС)

Таксата може да бъде заплатена, както наведнъж преди началото на курса, така и на 2 равни вноски от по 350 лева – първата преди началото на курса, а втората – след изтичането на първия месец от обучението.

Плащането на първата вноска (с която реално се записвате за курса) става по банков път. Необходимите данни за да направите превода ще получите чрез email от нас.

Внимание: Разделението на две заплащания е направено единствено за удобство на клиента. Със записването си на курса Вие се задължавате да заплатите и останалата част, при навлизането във 2-рия месец от обучението!

Отстъпка от 10%

При препоръчване на курса на приятел и записване в групата от страна на двамата, всеки от вас ще получи по 10% отстъпка. Ако сте посещавали предишен курс в Soft Academy, също можете да се възползвате от 10% намаление.

Безплатен ваучер на стойност 114 лв.

При записване на курс, всеки получава и безплатен хостинг на стойност 114 лева, предоставен от партньорите ни ICN.BG. Ваучерът дава право на 12 месеца безплатен хостинг от план „Икономичен“.

При въпроси или нужда от информация

Потърсете ни на телефон 0877 731 365 или ни пишете на email info@softacad.bg за София и info-plovdiv@softacad.bg за Пловдив.

За всички въпроси, които не са описани тук, нашият екип е на ваше разположение на:
email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.


Начинаещ съм, без предишен опит. Подходящ ли съм за курса?

Да. Обучението е предвидено за начинаещи. Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обучението започва от най-основните и основополагащи неща, нужни за да се научите да програмирате.


Какво е нужно за да се справя с курса?

Всеки може да се справи с курса, стига да има нужното желание и да полага необходимите усилия. Нужно е отделяне на доста часове за упражнения, четене и писане на код. При едни хора материала се усвоява по-бързо, при други е нужно повече време и усилия, но определено постоянството и последователността в ученето могат да донесат успех на всеки. Много хора свързват програмирането със знания по математика, което е грешно. Това, което има значение е да можете да разсъждавате логически.


Може ли курсът да се съвместява с работа на пълен работен ден?

Да, обученията ни се провеждат вечер (около 18:30 или 19:00 часа) и са посещавани от доста хора, които работят през деня.


Ще ми бъде ли обърнато индивидуално внимание по време на обучението?

Да, това е стилът ни на работа. В обученията ни работим с малки групи от хора, точно за да може всеки да има достъп до преподавателя и при нужда да му бъде обърнато индивидуално внимание, да се обясни и уточни точно това, което е затрудняващо за него самия


Отдавна не съм студент, а и не съм завършил техническа специалност. Какви са шансовете ми да се развивам тепърва в IT сферата?

В IT сферата единственото, което е от значение са уменията и знанията ви. Има страшно много примери за хора с много успешна и дългогодишна кариера, които не са завършили технически специалности. Разбира се, предимство е, ако идвате от университет с подходяща специалност, но в никакъв случай това не е задължително. Същото важи и за възрастта. Преквалифицирали сме хора от 20 до 40 години, важно е до каква степен човек ще покаже желание да се учи и развива.


Ще започна ли работа в IT сферата след края на курса?

Вероятно е, но няма как да ви обещаем това. Имаме много случаи, при които наши курсисти са успявали да придобият нужните умения и да започнат работа като junior developer-и благодарение на курса ни. Виждали сме и обратните случаи, при които наши курсисти не са полагали необходимите усилия и в крайна сметка са оставали твърде далеч от това да се занимават професионално с програмиране. Всичко зависи от вас! Можем да ви гарантираме, че при добро усвояване на нещата от обучението ще имате реални шансове да си намерите работа в IT сферата.


Няма обявени дати (и дни на провеждане) за нова група. Кога обучението ще стартира отново?

Ако към момента нямаме обявена конкретна дата за нова група (и дни на провеждане на занятията) съвсем скоро ще я обявим. Проверете в раздела ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ, където понякога описваме месеца, в който е много вероятно да стартираме. Най-лесният начин да стоите информирани е като попълните заявката за записване (или уведомяване за нова група), натискайки бутона ЗАПИШИ СЕ. Ние ще ви уведомим по email и с SMS (препоръчително е да въведете телефон), когато сме наясно с датата на започване. По този начин ще имате достатъчно време за да вземете решение дали да се включите в курса. Друго, което препоръчваме е да следите страницата ни във facebook.


Кой ще е лектор в курса ми?

Ако сме обявили нова група, можете да прочетете информация за лектора в графата ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ. Ако все още нямаме обявена дата и съответно преподавател, можете да прочетете информация за другите ни лектори за този курс, или да посетите страницата ЛЕКТОРИ. Всичките ни преподаватели разполагат с дългогодишен опит в сферата на софтуерните технологии, като към момента продължават да прилагат професионално знанията си.


Ще ме свържете ли с фирми, където мога да започна стаж или работа след края на курса?

Имаме такава практика от която се възползват добре представилите се курсисти. Имаме доста контакти с IT компании в София и Пловдив, но все пак няма как да ви обещаем, че ще ви препоръчаме на компания, която в дадения момент ще има интересен за нови работни кадри като вас. Със сигурност, ще направим всичко възможно за да ви помогнем и да ви подкрепим в процеса на търсене на първа работа. За съвети и всякакъв вид помощ оставаме на ваше разположение за дълго време след като завършите курса. За допълнително удобство на курсистите ни работим с една от водещите агенции за подбор на IT професионалисти в България – Talent Hunter.


Трябва ли лаптопа, с който ще идвам на занятия да е мощен?

Не. За програмиране не е нужен мощен лаптоп. Всеки един съвременен лаптоп, без да е нужно да е скъп или мощен ще е напълно достатъчен.


След старта на курса ще ми се наложи да пропусна няколко занятия, това проблем ли ще е?

Не е желателно, но понякога се налага на всеки да пропусне някое занятие. Имаме система за електронно обучение Moodle, където се качват всички учебни материали, като презентации, упражнения, код от занятието и домашни. Препоръчително е след пропуснатото занятие всеки курсист да се запознае материала, а при нужда преподавателят в курса ще ви отдели нужното време за да уточните неясните неща и ще ви помогне да наваксате.


Трябва ли да владея английски език и ако да, на какво ниво?

Английският език е най-използваният в IT сферата и е нужен най-вече защото всичкият софтуер с който ще работите е на английски. Ако не разбирате абсолютно нищо на английски трудно ще се справите с курса. Като минимум за добри резултати е достатъчно да разбирате текст, написан на английски и да можете да се оправяте с операционната ви система на компютъра ви на английски език. Т.е. да разбирате технически текст, написан на английски. Не е нужно да говорите добре, или да имате добро произношение. Това са предимства, а и винаги можете да ги развиете като попаднете в подходяща среда.


Можете ли да ми предложите други курсове, с които да продължа развитието си след края на курса?

Да. Най-подходящите курсове за това са „Бази данни“ и „Програмиране с Java (Advanced Level)“. За повече информация, разгледайте страниците на курсове, пишете ни на info@softacad.bg или ни потърсете на телефон 0877 731 365.


До кога мога да се запиша?

Окончателното записване става с внасяне на необходимата сума по банков път най-късно ден преди началото на курса. Имайте предвид обаче, че често местата в групата се запълват много преди старта, така че не е добра идея да оставяте заплащането за последния момент. Самото попълване на формата за записване не ви гарантира място в групата. Все пак, ако имате определени затруднения или специфична ситуация относно внасянето на таксата и окончателното записване, потърсете ни по телефон за да обсъдим този въпрос.


Имам въпроси. Как да получа допълнителна информация?

Нашият екип е на ваше разположение на email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.

Добави отзив
1
2
3
4
5
Прати
     
Откажи
Добави отзив
Средна оценка:  
 14 отзиви
от Hristo.
Курса по Java

Курса е подходящ за начинаещи. Благодарности към преподавателя Велико Великов, който поднесе материала по разбираем и интересен начин. Много съм доволен от курса. Препоръчвам!

от Николай В..
Java

Този курс е подходящ за абсолютно начинаещи като с повече четене може да навлезете в света на Java за около 3 месеца и то на доста прилично ниво. Преподавателя ни беше адски готин, като се връщахме по няколко пъти винаги когато нещо не беше разбрано от групата. Лекциите са структурирани последователно, като домашните бяха адски полезни за затвърждаване на знанията.

от Кирил Петков.
Относно курс Java

Изключително полезен курс,страхотен преподавател(Велико Великов),интересно и разбираемо поднесен материал.Препоръчвам!

от Владислав.
относно курса по Java

Курсът беше достатъчно изчерпателен и обхвана много голям кръгозор от знания. Велико Великов беше винаги на разположение при зададени въпроси и целеше всички да разбера преподадената теория. Два пъти започвах в други школи курса, но се отказвах по средата, докато тук преподавателят съумя да ме запали и да увеличи интереса ми към програмирането с Java. Вече препоръчах академията на мои приятели.

от Ангел.
отзив

Много съм доволен от курса. Включва най-важните неща за начинаещ програмист. Презентациите са много добре направени и упражненията спомагат за бързото усвояване на материала. На всеки се обръща внимание спрямо времето и нивото на човека. Курсът дава стабилна основа, над която всеки да гради и да се развива.
Препоръчвам го на всички начинаещи.

от Силва.
Димитрова

Прекрасен курс за хора с начални познания в областта. Въведение в Java дава много солидни основи и познания по ООП, основи на Java, GUI Swing. Правят се и практически проекти и се обръща индивидуално внимание на всеки курсист.

от Miglena Ivanova.
относно курса по Java

Много съм доволна от курса по Java. Подходящ e за начинаещи. Материала е стуктуриран и представен добре, има много практически примери и задачи. Преподавателят е на ниво и големината на групите е такава, че да има възможност за персонално внимание към обучението на всеки един курсист. Организацията е перфектна и всички от Soft Academy са много любезни. Препоръчвам!

от Asen Velchev.
Отзив

Изключително доволен съм от програмата и методиката на обучение, както и от отношението на преподавателя и собственика на SoftAcademy. Препоръчвам академията на бъдещи курсисти.

от Александър Пауновски.
Изключително полезен курс

Изключително полезен и приятен курс. Научих много нови, приятни и интересни неща за тези 3 месеца. Ще запиша и следващото ниво за напреднали обезателно.

от Кирил.
Идеален курс за начинаещи. Препоръчвам!

Курс е доста дълъг и обхваща достатъчно материал, който според мен при добро усвояване спокойно може да ви гарантира успешно интервю за стаж или джуниър java developer. Лектора е голям пич и много компетентен. Хората зад Soft Academy също са професионалисти и разбрани хора.

Страница 1 от 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

 

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register