ЗА КУРСАПРОГРАМАПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИЦЕНИВЪПРОСИОТЗИВИСНИМКИ

Цели на курса

Обучението изгражда стабилни основи за кариерно развитие от начинаещ към напреднал софтуерен инженер. В курса се развиват силно практически умения в следните области:

  • Дизайн и анализ на алгоритми
  • Писане на качествен и лесен за поддържане код
  • Многонишково (конкурентно) програмиране
  • Шаблони за дизайн и проектиране на обектно-ориентиран код
  • Тестване на програмен код

Езикът за програмиране, който се използва в курса е Java, но повечето от знанията, които курсистите ще придобият са приложими за всички езици. Курсът балансира теоретични познания с практически умения и съдържа много примери и добри практики използвани в реални проекти. В края на курса ще бъде изготвен и защитен индивидуален курсов проект.

Курсът е предназначен за:

  • хора без професионален опит, но преминали успешно курс за Програмиране с Java в SoftAcad (или друга академия), които желаят да задълбочат познанията си
  • работещи Java програмисти, желаещи да усъвършенстват уменията си с цел повишаване на професионалното си ниво
  • опитни QA специалисти, които се занимават с писане на автоматизирани тестове и желаят да подобрят уменията си за писане на качествен код

Лекциите са на български език, но е задължително курсистите да имат минимални познания по английски език. Курсът изисква базови познания по програмиране с езика Java (възможност за самостоятелно разработване на малки програми). Ако никога преди това не сте програмирали, този курс не е за вас. В този случай, препоръчваме да започнете с обучението ни за начинаещи Програмиране с Java.

Продължителност на курса

Продължителността на курса е 3 месеца (материалът ще бъде вместен в 25 занятия, общо 100 астрономически часа). Всяка седмица са предвидени 2 занятия по 4 астрономически часа. Занятията се състоят от лекции, демонстрации и упражнения, като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп. Софтуерът, който е необходим за обучението е безплатен и не е необходимо да бъде инсталиран преди началото на курса.

Получаване на сертификат

Предвидени са няколко проверки на знанията по време на курса, както и проект в края.
Всеки успешно завършил курса ще получи сертификат.


Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Учебна програма на курса

1. Откъде започва всичко – Двоична алгебра
– Бройни системи
– Двоични Функции
– Булеви Операции
– Закон на Де Морган

2. Сърцето на програмата – Дизайн и анализ на алгоритми:
– Въведения в дизайна на алгиритми
– Изчисляване на сложността на алгоритъма
– Основни алгоритми – търсене и сортиране
– Рекурсията в дълбочина
– Методът „Разделяй и Владей“

3. Форми на програмата – Структури от данни
– Анализ и имплементация на списъци, опашки и стекове. Основни операции
– Анализ и имплементация Дървета и Графове. Основни алгоритми
– Heap, Hash функции, Hash таблици

4. Структирите от данни в практиката – Java Collections
– Основни интерфейси и имплементации на стандартните колекции в Java
– Правилно използване на стандартните колекции в Java
– Основни инструменти

5. Запознаване в дълбочина със виртуалната машина на Java (JVM)
– Модел на изпълнение на Java програми
– Организация на паметта в JVM
– Видове алгоритми за управление на памета. (Garbage Collection)
– Анализ на Java програми

6. Конкурентно програмиране
– Въведение в конкурентното програмиране
– Нишки и синхронизационни примитиви
– Синхронизирани колекции в Java
– Fork-Join
– Паралелни потоци

7. Писане на качествен и лесен за поддържане код
– Защо е важно да пишем качествен код?
– Конвенции в Java
– Утвърдени принципи за писане на качествен код

8. Проектиране на обектно-ориентиран дизайн
– Въведение в писането на обектно-ориентирани програми
– Унифициран език за моделиране (UML)
– Основни принципи на обектно-ориентирания дизайн – „Силна Кохезия“, „Слаба Свързаност“, „Принцип на най-малкото знание“

9. Тестване на програмен код (Unit Testing)
– Въведение в тестването на програмен код
– Как да пишем добри тестове
– Разработване на програми базирано на тестването(test driven development)

10. Шаблони за Дизайн
– Защо са ни нужни
– Видове шаблони за дизайн

В момента нямаме дата за нова група в курса.

Ако желаете да ви уведомим когато определим дата и дни на провеждане, моля попълнете заявката за записване. След като определим конкретна дата ще получите email и ще ви уведомим със SMS за стартирането на новата група.

Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Ако възникне проблем, при изпращането на данните, молим да ни информирате за това с email на info@softacad.bg или на телефон 0877 731 365.

Цената на курса в град София е 290 лв. на месец (870 лв. за цялото обучение).

Преди началото на курса се заплаща 2/3 от сумата (580 лв.), а в началото на третия месец от обучението и останалата част от 290 лв.

Внимание: Разделението на две заплащания е направено единствено за удобство на клиента. Със записването си на курса Вие се задължавате да заплатите и останалата част, при навлизането в 3-тия месец от обучението!

Безплатен ваучер на стойност 114 лв.

При записване на курс, всеки получава и безплатен хостинг на стойност 114 лева, предоставен от партньорите ни ICN.BG. Ваучерът дава право на 12 месеца безплатен хостинг от план „Икономичен“.

Ако имате каквито и да е въпроси, потърсете ни на телефон: 0877 731 365 или ни пишете на email info@softacad.bg за София или info-plovdiv@softacad.bg за Пловдив.

За всички въпроси, които не са описани тук, нашият екип е на ваше разположение на:
email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.


Подходящ ли съм за курса?

Обучението е предвидено за:
– хора без професионален опит, но преминали успешно курс за програмиране с Java в Soft Academy (или друга академия), които желаят да задълбочат познанията си.
– работещи Java програмисти, желаещи да усъвършенстват уменията си с цел повишаване на професионалното си ниво.
– опитни QA специалисти, които се занимават с писане на автоматизирани тестове и желаят да подобрят уменията си за писане на качествен код.
Ако имате колебания, дали обучението е подходящо за вас, потърсете ни на телефон 0877 731 365.
Ако нямате нужните познания по програмиране ви препоръчваме да се включите в курса ни за начинаещи „Програмиране с Java“.


Какво е нужно за да се справя с курса?

Всеки може да се справи с курса, стига да има нужните предварителни познания и да полага необходимите усилия. Нужно е отделяне на доста часове за упражнения, четене и писане на код. При едни хора материала се усвоява по-бързо, при други е нужно повече време и усилия, но определено постоянството и последователността в ученето могат да донесат успех на всеки.


Може ли курсът да се съвместява с работа на пълен работен ден?

Да, обученията ни се провеждат вечер (около 18:30 или 19:00 часа) и са посещавани от доста хора, които работят през деня.


Ще ми бъде ли обърнато индивидуално внимание по време на обучението?

Да, това е стилът ни на работа. В обученията ни работим с малки групи от хора, точно за да може всеки да има достъп до преподавателя и при нужда да му бъде обърнато индивидуално внимание, да се обясни и уточни точно това, което е затрудняващо за него самия.


Отдавна не съм студент, а и не съм завършил техническа специалност. Какви са шансовете ми да се развивам тепърва в IT сферата?

В IT сферата единственото, което е от значение са уменията и знанията ви. Има страшно много примери за хора с много успешна и дългогодишна кариера, които не са завършили технически специалности. Разбира се, предимство е, ако идвате от университет с подходяща специалност, но в никакъв случай това не е задължително. Същото важи и за възрастта. Преквалифицирали сме хора от 20 до 40 години, важно е до каква степен човек ще покаже желание да се учи и развива.


Ще започна ли работа в IT сферата след края на курса?

Вероятно е, но няма как да ви обещаем това. Имаме много случаи, при които наши курсисти са успявали да придобият нужните умения и да започнат работа като junior developer-и благодарение на курса ни. Виждали сме и обратните случаи, при които наши курсисти не са полагали необходимите усилия и в крайна сметка са оставали твърде далеч от това да се занимават професионално с програмиране. Всичко зависи от вас! Можем да ви гарантираме, че при добро усвояване на нещата от обучението ще имате реални шансове да си намерите работа в IT сферата.


Няма обявени дати (и дни на провеждане) за нова група. Кога обучението ще стартира отново?

Ако към момента нямаме обявена конкретна дата за нова група (и дни на провеждане на занятията) съвсем скоро ще я обявим. Проверете в раздела ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ, където понякога описваме месеца, в който е много вероятно да стартираме. Най-лесният начин да стоите информирани е като попълните заявката за записване (или уведомяване за нова група), натискайки бутона ЗАПИШИ СЕ. Ние ще ви уведомим по email и с SMS (препоръчително е да въведете телефон), когато сме наясно с датата на започване. По този начин ще имате достатъчно време за да вземете решение дали да се включите в курса. Друго, което препоръчваме е да следите страницата ни във facebook.


Кой ще е лектор в курса ми?

Ако сме обявили нова група, можете да прочетете информация за лектора в графата ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ. Ако все още нямаме обявена дата и съответно преподавател, можете да прочетете информация за другите ни лектори за този курс, или да посетите страницата ЛЕКТОРИ. Всичките ни преподаватели разполагат с дългогодишен опит в сферата на софтуерните технологии, като към момента продължават да прилагат професионално знанията си.


Ще ме свържете ли с фирми, където мога да започна стаж или работа след края на курса?

Имаме такава практика от която се възползват добре представилите се курсисти. Имаме доста контакти с IT компании в София и Пловдив, но все пак няма как да ви обещаем, че ще ви препоръчаме на компания, която в дадения момент ще има интересен за нови работни кадри като вас. Със сигурност, ще направим всичко възможно за да ви помогнем и да ви подкрепим в процеса на търсене на първа работа. За съвети и всякакъв вид помощ оставаме на ваше разположение за дълго време след като завършите курса. За допълнително удобство на курсистите ни работим с една от водещите агенции за подбор на IT професионалисти в България – Talent Hunter.


Трябва ли лаптопа, с който ще идвам на занятия да е мощен?

Не. За програмиране не е нужен мощен лаптоп. Всеки един съвременен лаптоп, без да е нужно да е скъп или мощен ще е напълно достатъчен.


След старта на курса ще ми се наложи да пропусна няколко занятия, това проблем ли ще е?

Не е желателно, но понякога се налага на всеки да пропусне някое занятие. Имаме система за електронно обучение Moodle, където се качват всички учебни материали, като презентации, упражнения, код от занятието и домашни. Препоръчително е след пропуснатото занятие всеки курсист да се запознае материала, а при нужда преподавателят в курса ще ви отдели нужното време за да уточните неясните неща и ще ви помогне да наваксате.


Трябва ли да владея английски език и ако да, на какво ниво?

Английският език е най-използваният в IT сферата и е нужен най-вече защото всичкият софтуер с който ще работите е на английски. Ако не разбирате абсолютно нищо на английски трудно ще се справите с курса. Като минимум за добри резултати е достатъчно да разбирате текст, написан на английски и да можете да се оправяте с операционната ви система на компютъра ви на английски език. Т.е. да разбирате технически текст, написан на английски. Не е нужно да говорите добре, или да имате добро произношение. Това са предимства, а и винаги можете да ги развиете като попаднете в подходяща среда.


Можете ли да ми предложите други курсове, с които да продължа развитието си след края на курса?

Да. Най-подходящите курсове за това са „Бази данни“ и „Мобилни приложения с Android“. За повече информация, разгледайте страниците на курсове, пишете ни на info@softacad.bg или ни потърсете на телефон 0877 731 365.


До кога мога да се запиша?

Окончателното записване става с внасяне на необходимата сума по банков път най-късно ден преди началото на курса. Имайте предвид обаче, че често местата в групата се запълват много преди старта, така че не е добра идея да оставяте заплащането за последния момент. Самото попълване на формата за записване не ви гарантира място в групата. Все пак, ако имате определени затруднения или специфична ситуация относно внасянето на таксата и окончателното записване, потърсете ни по телефон за да обсъдим този въпрос.


Имам въпроси. Как да получа допълнителна информация?

Нашият екип е на ваше разположение на email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register