ЗА КУРСАПРОГРАМАПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИЦЕНИВЪПРОСИОТЗИВИ

Цели на курса

Целта на курса е да даде както базови, така и по-задълбочени познания в целия спектър на Agile домейна. Той е подходящ, както за начинаещи, които искат да се подготвят за бъдещата работа в Agile екип, така и за утвърдени професионалисти, които имат нужда да усвоят начините за прилагане на опита и знанията им в Agile среда. Курсът цели както да запознае курсистите с ежедневните дейности, така и да ги направи способни сами да инициират и осъществяват Agile инициативи.

Курсът е изключително практически ориентиран, целящ да изгради напълно реални работни навици и да спомогне прилагането на Agile още след завършването на обучението. Workshop-ите покриват практически знания и опит свързани с работата със Scrum, Kanban и всички най-популярни Agile практики. По време на обучението ще се правят симулации и разискване на реални казуси, както и споделяне на конкретен практически опит. Ще се разглеждат и различни Agile инструменти.

За кого е предназначен?

Хора без никакъв опит в Agile или такива, които искат да подобрят текущите си знания. Особено подходящ е за хора, които искат да внедрят Agile в нови или вече съществуващи проекти.

Продължителност на курса

Курсът ще бъде вместем в 5 учебни сесии, които ще се проведат в рамките на 2 седмици половина.
Всяка седмица са предвидени 2 занятия от по 3 астрономически часа.

Семинар на тема „Agile през погледа на един успешен Scrum Master“
Видео от безплатния ни семинар, в който лектора Никола Богданов говори по темата можете да откриете тук: http://bit.ly/softacademy-seminar-agile

Получаване на сертификат

Всеки успешно завършил курса ще получи сертификат от Soft Academy.


Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Учебна програма на курса

Lesson 1:
– Workshop introduction
– Traditional project management and management models
– Principles and values in Agile software development
– Agile methodologies

Lesson 2:
– Agile methodologies
– Scrum framework proffecional
– Scrum artefacts and ceremonies
– Product owner
– Scrum master
– Scrum development team
– Extreme programing: Practice of excelence

Lesson 3:
– Backlog management
– Sprint planning and requirements
– Estimation and planning
– Release planning

Lesson 4:
– Lean manifecturing, Toyota production system
– System thinking
– Kanban, Limit of work in progress, waste management
– Litle’s law
– Botleneck management
– Scrumban

Lesson 5:
– Scaling Agile in big organizations
– Scaling frameworks
– Agile in practice
– Case studies

Нова група ще стартира през месец октомври 2017г.
Ако желаете да ви уведомим когато определим датата за стартиране и дните на провеждане, моля попълнете заявката за записване (малко по-долу в страницата). След като определим конкретна дата ще получите email и ще ви уведомим със SMS за стартирането на новата група.

Преподавател в предстоящата група:

nikola-bogdanov-scrum-agile-coach

Никола Богданов

Курсове: Agile методологии – Scrum и Kanban

– Докторант „Електронен бизнес и електронно управление“ към Математика и Информатика на СУ „Св. Климент Охридски“
– Бакалавър по специалност „Информатика“ към Факултета по Математика и Информатика на СУ „Св. Климент Охридски“
– 3+ години опит като Agile coach
– 8+ години Agile software development
– 4+ години опит като лектор и преподавател
– Senior Scrum master във Fourth Bulgaria
– Проекти с HP, SAP, VM Ware, Musala Soft, Cisco Systems, IBM и др.

Nikola is an Agile enthusiast having deep interests in the modern organizational methodologies, expert in Scrum, Kanban, XP and the whole Agile/Lean family. Nikola has been working in the IT area for almost 10 years, currently Scrum Master in Fourth Bulgaria. He has strong background in the Agile area and can be often seen presenting different aspects of the Agile and Lean at many conferences, trainings and public lectures. His expertise is based on the combination between real work experience and academic examination of the modern methodologies.

Видео от безплатния ни семинар, в който лектора Никола Богданов говори за Agile и Scrum можете да откриете тук: http://bit.ly/softacademy-seminar-agile

Заявка за записване (или уведомяване за нова група)

Въвеждането на вашия телефон е препоръчително, за да улесним комуникацията. Няма да получавате никакви рекламни или други ненужни съобщения.

От къде научихте за нас?

Ако възникне проблем, при изпращането на данните Ви, молим да ни информирате за това с имейл на info@softacad.bg или на телефон 0877 731 365.

Цената на курса в град София е 250 лв.

Цялата такса трябва да бъде заплатена преди началото на курса.

Ако сте бивш наш курсист можете да ползвате отстъпка от 50лв. (при заплащане в учебната ни зала като физическо лице).

Плащането става по банков път или в брой в някоя от учебните ни зали. Ако желаете да заплатите в брой е нужно първо да ни потърсите на телефон 0877 731 365, за да уточним удобен за вас час, в който да посетите наша зала и да заплатите сумата.

 

Безплатен ваучер на стойност 114 лв.

При записване на курс, всеки получава и безплатен хостинг на стойност 114 лева, предоставен от партньорите ни ICN.BG. Ваучерът дава право на 12 месеца безплатен хостинг от план „Икономичен“.

При въпроси или нужда от информация

Потърси ни на email info@softacad.bg за София и info-plovdiv@softacad.bg за Пловдив или на телефон 0877 731 365.

За всички въпроси, които не са описани тук, нашият екип е на ваше разположение на:
email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.


Начинаещ съм, без предишен опит. Подходящ ли съм за курса?

Да. Обучението е предвидено за начинаещи. Не се изискват предварителни познания по Agile/Scrum.


Какво е нужно за да се справя с курса?

Всеки може да се справи с курса, стига да има нужното желание и да полага необходимите усилия. Нужно е да отделяте време за упражнения, четене и изпълнение на домашни.


Може ли курсът да се съвместява с работа на пълен работен ден?

Да, обученията ни се провеждат вечер (около 18:30 или 19:00 часа) и са посещавани от доста хора, които работят през деня.


Ще ми бъде ли обърнато индивидуално внимание по време на обучението?

Да, това е стилът ни на работа. В обученията ни работим с малки групи от хора, точно за да може всеки да има достъп до преподавателя и при нужда да му бъде обърнато индивидуално внимание, да се обясни и уточни точно това, което е затрудняващо за него самия.


Отдавна не съм студент, а и не съм завършил техническа специалност. Какви са шансовете ми да се развивам тепърва в IT сферата?

В IT сферата единственото, което е от значение са уменията и знанията ви. Има страшно много примери за хора с много успешна и дългогодишна кариера, които не са завършили технически специалности. Разбира се, предимство е, ако идвате от университет с подходяща специалност, но в никакъв случай това не е задължително. Същото важи и за възрастта. Преквалифицирали сме хора от 20 до 40 години, важно е до каква степен човек ще покаже желание да се учи и развива.


Няма обявени дати (и дни на провеждане) за нова група. Кога обучението ще стартира отново?

Ако към момента нямаме обявена конкретна дата за нова група (и дни на провеждане на занятията) съвсем скоро ще я обявим. Проверете в раздела ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ, където понякога описваме месеца, в който е много вероятно да стартираме. Най-лесният начин да стоите информирани е като попълните заявката за записване (или уведомяване за нова група), натискайки бутона ЗАПИШИ СЕ. Ние ще ви уведомим по email и с SMS (препоръчително е да въведете телефон), когато сме наясно с датата на започване. По този начин ще имате достатъчно време за да вземете решение дали да се включите в курса. Друго, което препоръчваме е да следите страницата ни във facebook.


Кой ще е лектор в курса ми?

Ако сме обявили нова група, можете да прочетете информация за лектора в графата ПРЕДСТОЯЩИ ГРУПИ. Ако все още нямаме обявена дата и съответно преподавател, можете да прочетете информация за другите ни лектори за този курс, или да посетите страницата ЛЕКТОРИ. Всичките ни преподаватели разполагат с дългогодишен опит в сферата на софтуерните технологии, като към момента продължават да прилагат професионално знанията си.


След старта на курса ще ми се наложи да пропусна няколко занятия, това проблем ли ще е?

Не е желателно, но понякога се налага на всеки да пропусне някое занятие. Имаме система за електронно обучение Moodle, където се качват всички учебни материали, като презентации, упражнения, код от занятието и домашни. Препоръчително е след пропуснатото занятие всеки курсист да се запознае материала, а при нужда преподавателят в курса ще ви отдели нужното време за да уточните неясните неща и ще ви помогне да наваксате.


Трябва ли да владея английски език и ако да, на какво ниво?

Английският език е най-използваният в IT сферата и е нужен най-вече защото всичкият софтуер с който ще работите е на английски. Ако не разбирате абсолютно нищо на английски трудно ще се справите с курса. Като минимум за добри резултати е достатъчно да разбирате текст, написан на английски и да можете да се оправяте с операционната ви система на компютъра ви на английски език. Т.е. да разбирате технически текст, написан на английски. Не е нужно да говорите добре, или да имате добро произношение. Това са предимства, а и винаги можете да ги развиете като попаднете в подходяща среда.


Как става заплащането?

Плащането за курса става по банков път или в брой в някоя от учебните ни зали. Ако желаете да заплатите в брой е нужно първо да ни потърсите на телефон 0877 731 365, за да уточним удобен за вас час, когато да минете през наша зала и да заплатите сумата, тъй като не по всяко време на деня има наш представител във всяка наша зала.


До кога мога да се запиша?

Окончателното записване става с внасяне на необходимата сума по банков път най-късно ден преди началото на курса. Имайте предвид обаче, че често местата в групата се запълват много преди старта, така че не е добра идея да оставяте заплащането за последния момент. Самото попълване на формата за записване не ви гарантира място в групата. Все пак, ако имате определени затруднения или специфична ситуация относно внасянето на таксата и окончателното записване, потърсете ни по телефон за да обсъдим този въпрос.


Имам въпроси. Как да получа допълнителна информация?

Нашият екип е на ваше разположение на email info@softacad.bg и на телефон 0877 731 365.

Добави отзив
1
2
3
4
5
Прати
     
Откажи
Добави отзив
Средна оценка:  
 4 отзиви
от Anna-MariaBlank Business Name
Благодаря!

Искени благодарности за знанията, които ми дадохте и емоцията, с която ги поднесохте.

от КалоянBlank Business Name
Митев

Отличен курс 🙂 Хареса ми балансът между теория, примери от практиката и задачи, които помагат да се схванат методологиите. Лекторът е изключително отзивчив и не само отговаря на въпросите, а консултира участниците по различни казуси. Препоръчвам на всички, които искат да добият представа от Agile, Scrum и Kanban.

от Nikola DimitrovBlank Business Name
6+

Курсът съчетава изключително добре практика с теория. Дава интересен и полезен поглед върху организацията и процесите на работа. Подходящ е и за хора, които не са пряко свързани с IT бранша.

от Ивайло ПетковBlank Business Name
Agile Methodologies course feedback

Отличен курс, в който метода на преподаване и подготовката на самия лектор са на доста високо ниво.

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register